Άμεση απόσυρση του Σχεδίου για τροποποίηση του ΠΔ 170/96.

Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των Πυροσβεστών από την ΠΟΑΣΥ και την ΠΟΑΞΙΑ.
19/01/2017
Κρίσεις 2017:Η κλήρωση του τζόκερ που έβγαλε λίγους τυχερούς…
27/01/2017

Άμεση απόσυρση του Σχεδίου για τροποποίηση του ΠΔ 170/96.

titlos poeyps neo

Αρ.Πρωτ: 280                                                            Αθήνα, 23/01/2017

 

                                                                   ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                               μέλη της ΠΟΕΥΠΣ

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση απόσυρση του Σχεδίου για τροποποίηση του ΠΔ 170/96!»

 

Συνάδελφοι,

στις 20/01/2017 πραγματοποιήθηκε ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα, όπου μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας 1.000 και πλέον Πυροσβεστών η οποία κατέληξε στην Βουλή των Ελλήνων. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας κατέθεσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα εκφράζοντας την αγωνία μας και την αγανάκτησή μας για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας με αφορμή την στελέχωση των 12 περιφερειακών αεροδρομίων από το Π.Σ., με την χωρίς διάλογο τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων που θα επιφέρει ιδιαιτέρως δυσμενείς συνέπειες για τους υπαλλήλους.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Α.Π.Σ. και συνάντηση με τον Αρχηγό ο οποίος δήλωσε καταρχήν ότι υπάρχει συμβατική υποχρέωση από το Π.Σ. που θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Δεσμεύτηκε στον τρόπο υλοποίησης που θα προσπαθήσει όσο γίνεται τόσο αυτός όσο και ο κύριος Υπουργός να είναι πιο ανώδυνη και να μην ταλαιπωρήσει τους συναδέλφους.

Δήλωσε επίσης επί λέξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, να δείξουμε υπομονή και ψυχραιμία, να μην ακούμε σειρήνες και όλα θα πάνε καλά! Στην συνέχεια μας έδωσε αντίγραφο του Σχεδίου Π.Δ. με το οποίο τροποποιείται ο Κανονισμός Μεταθέσεων.

Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς.

Οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στο ξεσπίτωμα υπαλλήλων στο όνομα των «υπηρεσιακών αναγκών». Στη λογική της άνισης μεταχείρισης διαφοροποιεί τους υπαλλήλους της 70ης σειράς και εντεύθεν (από το 2006 και μεταγενέστερα), ώστε να αναπτυχθεί ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός  (λογική του εγώ δεν θίγομαι άρα δεν αντιδρώ) με στόχο την μείωση των αντιδράσεων στο έκτρωμα που επιχειρείται να θεσμοθετηθεί ως κανονισμός μεταθέσεων του Π.Σ.!.

Ταυτόχρονα διευρύνει την έννοια της «πόλης συμφερόντων» και την οριοθετεί πλέον στα όρια του νομού, θεωρώντας αμελητέα την απόσταση των δεκάδων χιλιομέτρων από την πόλη που πραγματικά επιθυμεί ο υπάλληλος να υπηρετήσει με αυτή που τελικά θα τοποθετείται.

Οι υπάλληλοι που θα μετατεθούν στις Π.Υ. Α/Δ, αφού εκτίσουν την ποινή των 3 ετών σε αυτά, δύνανται να μετατεθούν στον τόπο (νομό πλέον) συμφερόντων τους εφόσον το επιθυμούν (το ξεσπίτωμα μπορεί να φέρει λησμονιά) και οι υπηρεσιακές ανάγκες της Π.Υ. Αεροδρομίου απ΄την οποία αποχωρούν το επιτρέπουν (και αν όχι; τι γίνεται;) Το σχέδιο δεν επιδέχεται κριτικής ή βελτιώσεων.

Zητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Έχουμε προτάσεις για έναν βιώσιμο Κανονισμό Μεταθέσεων. Εκτός και αν το Α.Π.Σ. και η πολιτική ηγεσία μέσα από τον Κανονισμό ικανοποιούν και την επιδίωξή τους για «φρονηματισμό»  και περαιτέρω καταδυνάστευση των υπαλλήλων του Π.Σ.!

Το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέλφους για την μεγάλη δυναμική τους παρουσία. Σας βεβαιώνουμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ας τιτιβίζουν κάποιοι αξιοθρήνητα, προσπαθώντας να εκμεταλευτούν την αγωνία των συναδέλφων, με την εκδήλωση ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση! Θα σταθούμε αρωγοί στον κάθε συνάδελφο με όλες μας τις δυνάμεις!

Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ήδη ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της στην κατεύθυνση αυτή. Θα έχει και συνέχεια ο αγώνας μας μεταφέροντας την μάχη μας και σε νομικό επίπεδο.

    Η τροποποίηση  έκτρωμα του Π.Δ. 170/1996 δεν θα περάσει!

    Ενωτικά και συντονισμένα θα νικήσουμε!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email