ΕΥΠΣ Κεν. Μακεδονίας: Χορήγηση Οικονομικών στοιχείων.
24/02/2014
ΕΥΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.
12/03/2014

ΕΥΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Έτος Ιδρύσεως 1998

Μέλος Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Αριθμός Απόφασης Αναγνώρισης και Εγγραφής στο Ειδικό Βιβλίο Επαγγελματικών Σωματείων Πρωτοδικείου Κέρκυρας 69/98 και 669/98

Αριθμ. Πρωτ. : 502                                                           Κέρκυρα 07 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε. Ν. Κέρκυρας.

Κοινοποίηση : Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Μέλη Ένωσής μας.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε χθες 06 Μαρτίου 2014 στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η συζήτηση επί των άρθρων αναφορικά με το σχέδιο νόμου « Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ».

Η Ένωσή μας με το υπ΄αριθμ 501/05.03.2014 έγγραφό της, απέστειλε προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο και κοινοποιήσαμε αυτό στα Πολιτικά κόμματα της Βουλής, στην φυσική μας ηγεσία αλλά και στους συνδικαλιστικούς μας φορείς, τις δικές της προτάσεις – παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου, όπως είχε θεσμική υποχρέωση να πράξει.

Από την συζήτηση που παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά διαπιστώσαμε πως δίκαια αιτήματα που ζητάμε χρόνια, όπως, η αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, δεν συζητήθηκε ούτε και σχολιάστηκε από κανένα πολιτικό φορέα και γι΄ αυτό δηλώνουμε απογοητευμένοι.

Επειδή ο Υπουργός δέχτηκε τροποποιήσεις επί των άρθρων περιμένουμε να δούμε αυτές, το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου, όπου και θα πράξουμε αναλόγως.

Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε θετικά την σύσταση του Αστυνομικού φαρμακείου, καθώς θα εξυπηρετούνται φαρμακευτικά και οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Για το Δ.Σ. της

Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

ΛΑΤΣΑΣ ΣΠ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                           ΛΕΙΣΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ