Συνάντηση Προεδρείου ΠΟΕΥΠΣ με τον Υπουργό Δ.Τ. και Π.Π.

ΕΥΠΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αναδιοργάνωση υπηρεσιών Στ. Ελλάδας.
14/01/2013
ΠΟΕΥΠΣ: Κατάργηση ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας»
15/01/2013

Συνάντηση Προεδρείου ΠΟΕΥΠΣ με τον Υπουργό Δ.Τ. και Π.Π.

          

 Αρ. Πρωτ.: 19                                           Αθήνα, 15/01/2013                                                              

                                                                ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη ΠΟΕΥΠΣ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

         Θέμα: «Συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ με τον Υπουργό Δημόσιας  

                        Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και με τον Γ.Γ. Πολιτικής

                        Προστασίας»        

                        

                        Μετά από πρωτοβουλία του προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 11-1-2013 με τον  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδη. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Γεωργακόπουλος και το προεδρείο της ΕΑΠΣ.

                       Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η επερχόμενη αναδιοργάνωση – αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και οι βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια δημιουργίας της νέας αναβαθμισμένης και σύγχρονης δομής του Σώματος.

                      Ο κ. Υπουργός αφού επιβεβαίωσε πως σύντομα αρχίζει η προσπάθεια αναβάθμισης του υποβαθμισμένου τα τελευταία χρόνια Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε πως αυτή θα γίνει από κοινού με τους συνδικαλιστικούς μας φορείς, ενώ θα ληφθούν υπ’ όψιν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που θα την καθιστούν προπάντων μακροχρόνια βιώσιμη.

                      Στη συνέχεια ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδης αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες του εγχειρήματος, τόνισε:

                      Α. Ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αναβάθμισης του Επιτελείου μας με την δημιουργία νέων ευέλικτων Διευθύνσεων και την επαναξιολόγηση του οργανογράμματος σε αυτές,

                      Β. Την ανάγκη λειτουργίας των Περιφερειακών Διοικήσεων με αυξημένες αρμοδιότητες και μεγαλύτερη επιχειρησιακή αυτονομία.

                      Γ.  Την αναβάθμιση της ΔΑΕΕ και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, η οποία θα ενταχθεί στην νεοϊδρυθείσα Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον θα ιδρυθεί νέα Διεύθυνση Επιθεώρησης στο Α.Π.Σ.

                     Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του κλεισίματος των ΕΜΑΚ (εκτός της 1ης και 2ης) καθώς και των Υπηρεσιών και των Κλιμακίων του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε, όπως και ο κ. Υπουργός σε παρέμβασή του, πως η συζήτηση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας θα ανοίξει αργότερα και προς το παρόν δεν τίθεται κανένα ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας καμίας Υπηρεσίας ή Κλιμακίου της χώρας. Επιπλέον τόνισε πως τότε θα εξεταστεί και το θέμα της αυξομείωσης της οργανικής δύναμης του Π.Σ., ενώ για το θέμα των πενταετών υπογράμμισε πως παραμένει σε εκκρεμότητα και πως απαιτεί άμεσες λύσεις για την ουσιαστική τους ένταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα.

                     Στις τοποθετήσεις των μελών του προεδρείου μας,  τονίστηκε εκ νέου η αντίθεσή μας σε μια αναδιοργάνωση, που θα έχει ως μοναδικό στόχο την μείωση των λειτουργικών μας δαπανών μέσω της κατάργησης των ΕΜΑΚ (εκτός 1ης και 2ης) και κάποιων Υπηρεσιών ή Κλιμακίων, αναλύοντας ολόκληρο το πλαίσιο της πρότασης που έχουμε ήδη καταθέσει στους υπηρεσιακούς παράγοντες της φυσικής και της πολιτικής μας ηγεσίας. Πρωτίστως υπογραμμίσαμε την αντίθεσή μας στην τριχοτόμηση του Π.Σ., όπως επίσης και την επιβεβλημένη αναγκαιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα να παραμείνει ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ώστε σε καμία περίπτωση να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του, παράγοντας θεμελιώδης για εμάς.

                       Για ακόμα μία φορά τονίσαμε ότι η επικείμενη αναδιοργάνωση του Π.Σ., επιβάλλεται να γίνει με μυαλό και μάτια στο ΜΕΛΛΟΝ. Πρέπει η αναδιοργάνωση, να θωρακίσει το Π.Σ. και να το καθιστά αξιόπιστο και αξιόμαχο τόσο στις ανάγκες του σήμερα αλλά και του αύριο.

                       Τονίσαμε επιπλέον ότι πρέπει να οραματιστούμε το Π.Σ. σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον 35ετίας, χωρίς να επηρεαστούμε από την δεινή οικονομική κρίση που περνά αυτό το χρονικό διάστημα η χώρα. Δικός μας στόχος και όραμα είναι η δημιουργία ενός Π.Σ. (ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ), το οποίο και θα αποτελεί τον κύριο βραχίονα της πολιτικής προστασίας της χώρας, όχι μόνο του σήμερα και του αύριο, αλλά και για πάντα. Για τους λόγους αυτούς, τονίσαμε πως μέσω της αναδιοργάνωσης, πρέπει να προβλεφτεί η αύξηση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. και σε καμία περίπτωση η μείωση αυτής (με το κλείσιμο των όποιων ΕΜΑΚ, Π.Υ και Π.Κ.), εξυπηρετώντας απλά και μόνο τους συγκυριακούς κανόνες που μας επιβάλλονται από την σημερινή δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

                     Τέλος κλείνοντας ο κ. Δένδιας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει επιτυχία και ότι το Πυροσβεστικό Σώμα δεν μπορεί να λειτουργεί τριχοτομημένο, γι’ αυτό επιβάλλεται η ομογενοποίησή του με σωστές αποφάσεις που θα διαφυλάξουν έτσι και τον κοινωνικό του χαρακτήρα.

                     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η Ομοσπονδία μας δίνει καθημερινές μάχες τόσο για την προώθηση – επίλυση  οποιουδήποτε ζητήματος απασχολεί τον εργασιακό μας χώρο. Έχοντας ως σταθερή αφετηρία το διεκδικητικό μας πλαίσιο, διατυπώσαμε και καταθέσαμε στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία συγκεκριμένες τεκμηριωμένες προτάσεις, για το βαθμολόγιο και για την αναδιοργάνωση του Π.Σ.

                   Τονίζουμε ότι θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση σας μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας (www.poeyps.gr) αλλά και μέσω των σχετικών ανακοινώσεων μας, για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και το εργασιακό μας μέλλον.            

                                                                 

                                                                 Συναδελφικά

                                           Για το Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                    ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

Print Friendly, PDF & Email