ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συγκάλυψη.

Παρόν & φέτος το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα στην 85η ΔΕΘ
17/07/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24/07/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συγκάλυψη.

Αρ.Πρωτ.147

Αθήνα, 20.07.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθούμε με οργή και αγανάκτηση τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πρωτίστως ανήθικη και δευτερευόντως ποινικά κολάσιμη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών από Ανώτατους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και της άσκησης βρώμικων πιέσεων σε εγνωσμένου κύρους πραγματογνώμονες, άξιους Αξιωματικούς του Σώματος.
Θεωρούμε αδιανόητη κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών οποιουδήποτε για την εθνική τραγωδία στο ΜΑΤΙ. Μιλάμε για 102 νεκρούς, μιλάμε για εγκαυματίες, μιλάμε για οικογένειες που μέσα στην οργή και το αίσθημα της απώλειας παλεύουν να επουλώσουν πληγές. Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη.
Η καταστροφή αυτή μας έχει στοιχειώσει σαν επαγγελματίες και σαν ανθρώπους. Η πυροσβεστική οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Μόνο ντροπή και θυμό νιώθουμε για όσους δεν τιμούν τον όρκο τους στην πατρίδα και την κοινωνία και το μόνο που τους νοιάζει είναι το κουκούλωμα των ευθυνών.
Πιστεύουμε, ότι αν κάποιος έχει οποιαδήποτε ευθύνη, οφείλει απέναντι στην κοινωνία αν έχει τσίπα, στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ηθική, να βγει και να την αναλάβει, για να πάψει να λοιδορείται ένα ολόκληρο Πυροσβεστικό Σώμα και οι εργαζόμενοι του. Θεωρούμε επίσης επιβεβλημένη και τη δικαστική έρευνα της παράπλευρης με το κυρίως έγκλημα εγκληματικής επιχείρησης κουκουλώματος. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση και αναμένουμε την αποκάλυψη της αλήθειας.
Όλα αυτά δεν αγγίζουν τον Μάχιμο Πυροσβέστη της βάρδιας, που παλεύει καθημερινά με την φωτιά και τις φυσικές καταστροφές για την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών με πίστη στην έννοια του καθήκοντος. Το αξιόμαχο των γυναικών κι ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος δεν πτοείται από αποκαλύψεις για μεμονωμένα άτομα που το υπηρέτησαν.
Θα παλεύουμε έστω και χωρίς εναέρια, έστω και χωρίς οχήματα, ακόμη και χωρίς ανάσα με την σκέψη μας πάντα στους συνανθρώπους μας αλλά και στους δικούς μας δεκάδες ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για το κοινό καλό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Print Friendly, PDF & Email