Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης.

Κατάθεση Υπομνήματος Ομοσπονδιών στο γραφείου του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου ΚΑΛΑΦΑΤΗ.
10/09/2021
Καταγραφή δεδουλευμένων ωρών εργασίας (ρεπό) από υπερεργασία στο πυροσβεστικό προσωπικό από τις γενικές επιφυλακές.
28/09/2021

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης.

Αρ. Πρωτ: 96                                                                                                                          Αθήνα 15.09.2021

 

                                                                                                                          ΠΡΟΣ:   Πρωτοβάθμιες  Ενώσεις

Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

 ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης»

 

Mε την υπ. αριθμ. 54220 Φ215.4/13-09-2021 Διαταγή Α.Π.Σ. «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της Επικράτειας», η οποία εκδόθηκε κατ’εφαρμογή της Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ οικ.55570/2021 (Β’4207) οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και κατ’ επέκταση και στο Π.Σ., πρέπει να προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test ή PCR, με κόστος που θα βαρύνει τους ίδιους.

Η Ομοσπονδία μας ως όφειλε ανέδειξε από την πρώτη στιγμή, τις ελλείψεις και τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας στο πυροσβεστικό προσωπικό των Υπηρεσιών της χώρας, συνέβαλε στην προμήθεια του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού, ενώ από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, είχαμε θέσει επίσης το θέμα ζητώντας επαρκείς ποσότητες εμβολίων για το  όλο προσωπικό.

Με το υπ. αρίθμ 64/20.05.2021 έγγραφό μας «Εμβολιασμός Υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ», το οποίο ακολούθησε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ της 28.05.2021 τασσόμενοι υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά των κυρώσεων – μετακινήσεων  και του εξαναγκασμού των υπαλλήλων, απόφαση που επικαιροποιήθηκε  πάλι ομόφωνα από νεότερο Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ την 09.09.2021, όπου ταχθήκαμε κατά της επιβολής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού όσο και των κυρώσεων, με την διενέργεια δωρεάν τεστ για όσους για δικούς τους λόγους δεν έχουν πεισθεί για την αξία του εμβολίου.

Η θέση λοιπόν της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτή έχει διατυπωθεί από τις 28.05.2021 παραμένει σταθερή και σύμφωνα μ’αυτή είμαστε αντίθετοι με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των εμβολιασμών γενικότερα αλλά επίσης αντίθετοι με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για την διενέργεια rapid test, η οποία θεωρούμε ως την ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας για την παροχή και εξασφάλιση των κανόνων δημόσιας και δωρεά υγείας σε όλους τους έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου παρατηρείται η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης και διχαστικών διλλημάτων ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, που μόνο θετικά δεν συμβάλλει στην προσπάθεια επανόδου της κοινωνίας μας σε φυσιολογικές συνθήκες.

Η Ομοσπονδία μας για μια ακόμα φορά, όπως διαμήνυσε από τον μήνα Μαϊο και αφουγκραζόμενη τις έντονες ανησυχίες των συναδέλφων όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις ανακοινώσεις των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της χώρας, κάνει σαφές ότι τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας και επιβολής του εμβολιασμού (πρόκειται για ιατρική πράξη και θεωρείται ανεπίτρεπτη κάθε επέμβαση χωρίς προηγούμενη συναίνεση και πλήρη ενημέρωσή όλων) και ταυτόχρονα θεωρεί απαράδεκτη την υποχρεωτική έναντι αντιτίμου διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) μία φορά την εβδομάδα με έξοδα του εργαζόμενου.

Η δημόσια υγεία αποτελεί δωρεάν κοινωνικό αγαθό και αυτό η πολιτεία οφείλει να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑ

Print Friendly, PDF & Email